kollektiv műterem"

A+ kategóriás iroda belsőépítészet

Budapest

2010-2011

nettó 1152 m2

Golda Jánossal

A városközpontban álló, Dunai kilátással rendelkező épület felső szintjén és tetőterében lévő tereket kellett megtöltenünk tartalommal. A tetőszerkezet látszó vasbeton szerkezetű, a régi fa fedélszék modern lenyomata. A tető összetettsége miatt önmagában izgalmas, kortárs formát eredményez.
A nagy belmagasságú tetőtérben az egyes helyiségeket beúsztatott tárgyakként hoztuk létre, a galériára kerülő szimmetrikusan elhelyezett üvegdobozok és toronylépcső a tér hossztengelyére vannak szervezve.
Az eltérő emeletek sokhelyiséges kialakítása miatt fontos volt, hogy olyan nagyvonalú megoldásokat találjunk, melyek összefogják a szobákat, de megmarad az egységes térérzet. Ezért alkalmaztunk végigfutó üvegfalakat, amik a szobák válaszfalainál 60cm-t befordulnak, ezzel könnyeddé téve a hosszú középfolyosót. A padlószőnyeg mintázata beúszik az iroda helyiségekbe.
A toronyba felvezető lépcsőt áttört farács fallal vettük körbe, így amíg felérkezünk a kilátó térbe, mindig új látvány tárul a szemünk elé. A toronyba vezető lépcsőt acéllemezekből szerkesztettük helyszíni betonnal kiöntve, elegáns, légies megoldást nyújtva ezzel.
Az álmennyezet kialakításánál változó méretű fém sávos terméket alkalmaztunk, a vonalas rajzolatú struktúra összhangban van a padlószőnyeg csíkozásával. A világítás random hatással, de tudatos kiosztással készült süllyesztett fénycsöves lámpatestekkel, többféle hosszban. A tömör falon lévő ajtókat egyedileg terveztük, hogy belesimuljon a falba, annak részévé váljon. A folyosói beépített szekrények ajtólapjai is így készültek.
A vizesblokkok, a konyha és pihenőtér, a recepció, az irodák és tárgyalók aprólékos munkával kerültek kidolgozásra. Minden helyiségbe magas minőségű mobíliák és anyagok kerültek beépítésre.



A+ kategóriás iroda belsőépítészet

Budapest

2010-2011

nettó 1152 m2

Golda Jánossal

A városközpontban álló, Dunai kilátással rendelkező épület felső szintjén és tetőterében lévő tereket kellett megtöltenünk tartalommal. A tetőszerkezet látszó vasbeton szerkezetű, a régi fa fedélszék modern lenyomata. A tető összetettsége miatt önmagában izgalmas, kortárs formát eredményez.
A nagy belmagasságú tetőtérben az egyes helyiségeket beúsztatott tárgyakként hoztuk létre, a galériára kerülő szimmetrikusan elhelyezett üvegdobozok és toronylépcső a tér hossztengelyére vannak szervezve.
Az eltérő emeletek sokhelyiséges kialakítása miatt fontos volt, hogy olyan nagyvonalú megoldásokat találjunk, melyek összefogják a szobákat, de megmarad az egységes térérzet. Ezért alkalmaztunk végigfutó üvegfalakat, amik a szobák válaszfalainál 60cm-t befordulnak, ezzel könnyeddé téve a hosszú középfolyosót. A padlószőnyeg mintázata beúszik az iroda helyiségekbe.
A toronyba felvezető lépcsőt áttört farács fallal vettük körbe, így amíg felérkezünk a kilátó térbe, mindig új látvány tárul a szemünk elé. A toronyba vezető lépcsőt acéllemezekből szerkesztettük helyszíni betonnal kiöntve, elegáns, légies megoldást nyújtva ezzel.
Az álmennyezet kialakításánál változó méretű fém sávos terméket alkalmaztunk, a vonalas rajzolatú struktúra összhangban van a padlószőnyeg csíkozásával. A világítás random hatással, de tudatos kiosztással készült süllyesztett fénycsöves lámpatestekkel, többféle hosszban. A tömör falon lévő ajtókat egyedileg terveztük, hogy belesimuljon a falba, annak részévé váljon. A folyosói beépített szekrények ajtólapjai is így készültek.
A vizesblokkok, a konyha és pihenőtér, a recepció, az irodák és tárgyalók aprólékos munkával kerültek kidolgozásra. Minden helyiségbe magas minőségű mobíliák és anyagok kerültek beépítésre.