kollektiv műterem"

A+ kategóriás iroda belsőépítészet

Budapest

2010-2011

nettó 1152 m2

11

22

33

A városközpontban álló, Dunai kilátással rendelkező épület felső szintjén
és tetőterében lévő tereket kellett megtöltenünk tartalommal. A
tetőszerkezet látszó vasbeton szerkezetű, a régi fa fedélszék modern
lenyomata. A tető összetettsége miatt önmagában izgalmas, kortárs formát
eredményez.
A nagy belmagasságú tetőtérben az egyes helyiségeket beúsztatott
tárgyakként hoztuk létre, a galériára kerülő szimmetrikusan elhelyezett
üvegdobozok és toronylépcső a tér hossztengelyére vannak szervezve.
Az eltérő emeletek sokhelyiséges kialakítása miatt fontos volt, hogy
olyan nagyvonalú megoldásokat találjunk, melyek összefogják a szobákat, de
megmarad az egységes térérzet. Ezért alkalmaztunk végigfutó üvegfalakat,
amik a szobák válaszfalainál 60cm-t befordulnak, ezzel könnyeddé téve a
hosszú középfolyosót. A padlószőnyeg mintázata beúszik az iroda
helyiségekbe.
A toronyba felvezető lépcsőt áttört farács fallal vettük körbe, így amíg
felérkezünk a kilátó térbe, mindig új látvány tárul a szemünk elé. A
toronyba vezető lépcsőt acéllemezekből szerkesztettük helyszíni betonnal
kiöntve, elegáns, légies megoldást nyújtva ezzel.
Az álmennyezet kialakításánál változó méretű fém sávos terméket
alkalmaztunk, a vonalas rajzolatú struktúra összhangban van a padlószőnyeg
csíkozásával. A világítás random hatással, de tudatos kiosztással készült
süllyesztett fénycsöves lámpatestekkel, többféle hosszban. A tömör falon
lévő ajtókat egyedileg terveztük, hogy belesimuljon a falba, annak részévé
váljon. A folyosói beépített szekrények ajtólapjai is így készültek.
A vizesblokkok, a konyha és pihenőtér, a recepció, az irodák és tárgyalók
aprólékos munkával kerültek kidolgozásra. Minden helyiségbe magas minőségű
mobíliák és anyagok kerültek beépítésre.


A+ kategóriás iroda belsőépítészet

Budapest

2010-2011

nettó 1152 m2

11

22

33

A városközpontban álló, Dunai kilátással rendelkező épület felső szintjén
és tetőterében lévő tereket kellett megtöltenünk tartalommal. A
tetőszerkezet látszó vasbeton szerkezetű, a régi fa fedélszék modern
lenyomata. A tető összetettsége miatt önmagában izgalmas, kortárs formát
eredményez.
A nagy belmagasságú tetőtérben az egyes helyiségeket beúsztatott
tárgyakként hoztuk létre, a galériára kerülő szimmetrikusan elhelyezett
üvegdobozok és toronylépcső a tér hossztengelyére vannak szervezve.
Az eltérő emeletek sokhelyiséges kialakítása miatt fontos volt, hogy
olyan nagyvonalú megoldásokat találjunk, melyek összefogják a szobákat, de
megmarad az egységes térérzet. Ezért alkalmaztunk végigfutó üvegfalakat,
amik a szobák válaszfalainál 60cm-t befordulnak, ezzel könnyeddé téve a
hosszú középfolyosót. A padlószőnyeg mintázata beúszik az iroda
helyiségekbe.
A toronyba felvezető lépcsőt áttört farács fallal vettük körbe, így amíg
felérkezünk a kilátó térbe, mindig új látvány tárul a szemünk elé. A
toronyba vezető lépcsőt acéllemezekből szerkesztettük helyszíni betonnal
kiöntve, elegáns, légies megoldást nyújtva ezzel.
Az álmennyezet kialakításánál változó méretű fém sávos terméket
alkalmaztunk, a vonalas rajzolatú struktúra összhangban van a padlószőnyeg
csíkozásával. A világítás random hatással, de tudatos kiosztással készült
süllyesztett fénycsöves lámpatestekkel, többféle hosszban. A tömör falon
lévő ajtókat egyedileg terveztük, hogy belesimuljon a falba, annak részévé
váljon. A folyosói beépített szekrények ajtólapjai is így készültek.
A vizesblokkok, a konyha és pihenőtér, a recepció, az irodák és tárgyalók
aprólékos munkával kerültek kidolgozásra. Minden helyiségbe magas minőségű
mobíliák és anyagok kerültek beépítésre.