kollektiv műterem"

Skanzen, Oktatási központ

Szentendre, Skanzen

2007

Nettó szintterület: 1126 m2

Skanzen, Oktatási központ
2007
Szentendre, Skanzen
Nettó szintterület: 1126 m2
I.díj
Golda Jánossal

A Szentendrei Skanzen szélén áll egy eredetileg a 70-es évek végén a BNV
területére épített, majd ide átköltöztetett fa szerkezetű épület. A mára
leromlott állapotú házat oktatási központnak használják, felújítása,
bővítése aktuálissá vált.
Tervünk szerint a gondosan készített fa szerkezeteket meghagyjuk,
felújítjuk, megfelelő tűzvédelmi berendezésekkel biztonságossá tesszük. Az
épület központjában lévő átriumot is részlegesen bár, de megtartjuk, a
közlekedést viszont az épület egészében normalizáljuk. A homlokzati
felületeket teljesen üvegezzük, így a foglalkoztató helyiségek kinyílnak az
épületet körülvevő liget felé. Az árnyékolásról a kinyúló tető széléhez
rögzített hálóra felfuttatott vadszőlő gondoskodik.
A bővítés egy különálló tömegként készülne el, mely tömör, tégla
burkolatú zárt formájával megfelelő kontrasztot ad a légies, fa szerkezetű
főépületnek. Az épületegyüttes a fa, a növényi árnyékolás és az égetett
kerámia mint a földhöz tartozó természetes anyagok alkalmazásával
környezettudatos, modern, mégis a történelmi építéssel harmonikus üzenetet
hordozhatna a Skanzen fejlesztései között.


Skanzen, Oktatási központ

Szentendre, Skanzen

2007

Nettó szintterület: 1126 m2

Skanzen, Oktatási központ
2007
Szentendre, Skanzen
Nettó szintterület: 1126 m2
I.díj
Golda Jánossal

A Szentendrei Skanzen szélén áll egy eredetileg a 70-es évek végén a BNV
területére épített, majd ide átköltöztetett fa szerkezetű épület. A mára
leromlott állapotú házat oktatási központnak használják, felújítása,
bővítése aktuálissá vált.
Tervünk szerint a gondosan készített fa szerkezeteket meghagyjuk,
felújítjuk, megfelelő tűzvédelmi berendezésekkel biztonságossá tesszük. Az
épület központjában lévő átriumot is részlegesen bár, de megtartjuk, a
közlekedést viszont az épület egészében normalizáljuk. A homlokzati
felületeket teljesen üvegezzük, így a foglalkoztató helyiségek kinyílnak az
épületet körülvevő liget felé. Az árnyékolásról a kinyúló tető széléhez
rögzített hálóra felfuttatott vadszőlő gondoskodik.
A bővítés egy különálló tömegként készülne el, mely tömör, tégla
burkolatú zárt formájával megfelelő kontrasztot ad a légies, fa szerkezetű
főépületnek. Az épületegyüttes a fa, a növényi árnyékolás és az égetett
kerámia mint a földhöz tartozó természetes anyagok alkalmazásával
környezettudatos, modern, mégis a történelmi építéssel harmonikus üzenetet
hordozhatna a Skanzen fejlesztései között.