kollektiv műterem"

Váci Piarista Gimnázium és Rendház

Vác, Konstantin tér

2007-2010

Bruttó szintterület: 13882 m2

Váci Piarista Gimnázium és Rendház
Rekonstrukció és akadálymentesítés
Vác, Konstantin tér
2007-2010
Bruttó szintterület: 13882 m2
megépült
Golda Jánossal


1714-ben telepedtek le Vácott a piaristák, és attól kezdve folyamatosan
(lépésről- lépésre) építettek, hogy megoldják a növekvő iskola helyhiányát
és korszerűsítését. Az épületegyüttesben található gimnázium, rendház,
barokk templom, modern tornaterem, ahol az épületek egymás mellé „nőttek”.
Az elmúlt évtizedekben az épületállomány lepusztult, a koncepció nélküli
javítgatások nem segítettek.
Megbízásunk egy uniós forrásokat célzó akadálymentesítési pályázathoz
készült engedélyezéssel indult, ahol az egész együttes koncepcionális
felújítását meghatároztuk, majd kiemelt pontokon javasoltuk a konkrét
beavatkozásokat. Az akadálymentesítés és az iskola céljai összecsengtek. Az
amúgy is kevés és elavult mosdóval, és néhol követhetetlen közlekedési
rendszerrel rendelkező iskola megoldást talált a problémáira. Újabb és több
WC blokk, akadálymentes WC-k, két új lift, egy új lépcsőház, korszerűen
felújított műemlék díszterem és annak kiszolgáló terei, tantermek és
rajzterem, iskolaudvari burkolás, parkoló került kialakításra. A meglévő
értékeket maximálisan megőriztük, míg az új elemek az elérhető
legkorszerűbb anyagokkal és esztétikával kívántak megjelenni. Koncepciónk
szerint a fő pontokon megvalósult megújulás kihat környezetére, és a
jövőbeli felújítások során a kiemelt helyszínek összekötésével az egész
együttes megújulhat.


Váci Piarista Gimnázium és Rendház

Vác, Konstantin tér

2007-2010

Bruttó szintterület: 13882 m2

Váci Piarista Gimnázium és Rendház
Rekonstrukció és akadálymentesítés
Vác, Konstantin tér
2007-2010
Bruttó szintterület: 13882 m2
megépült
Golda Jánossal


1714-ben telepedtek le Vácott a piaristák, és attól kezdve folyamatosan
(lépésről- lépésre) építettek, hogy megoldják a növekvő iskola helyhiányát
és korszerűsítését. Az épületegyüttesben található gimnázium, rendház,
barokk templom, modern tornaterem, ahol az épületek egymás mellé „nőttek”.
Az elmúlt évtizedekben az épületállomány lepusztult, a koncepció nélküli
javítgatások nem segítettek.
Megbízásunk egy uniós forrásokat célzó akadálymentesítési pályázathoz
készült engedélyezéssel indult, ahol az egész együttes koncepcionális
felújítását meghatároztuk, majd kiemelt pontokon javasoltuk a konkrét
beavatkozásokat. Az akadálymentesítés és az iskola céljai összecsengtek. Az
amúgy is kevés és elavult mosdóval, és néhol követhetetlen közlekedési
rendszerrel rendelkező iskola megoldást talált a problémáira. Újabb és több
WC blokk, akadálymentes WC-k, két új lift, egy új lépcsőház, korszerűen
felújított műemlék díszterem és annak kiszolgáló terei, tantermek és
rajzterem, iskolaudvari burkolás, parkoló került kialakításra. A meglévő
értékeket maximálisan megőriztük, míg az új elemek az elérhető
legkorszerűbb anyagokkal és esztétikával kívántak megjelenni. Koncepciónk
szerint a fő pontokon megvalósult megújulás kihat környezetére, és a
jövőbeli felújítások során a kiemelt helyszínek összekötésével az egész
együttes megújulhat.